Dagens foto

image74
Nikki-Lee, redo för att shoppa på stan-Och det gjorde hon verkligen....

Min nya kompis 2-RoboMop mm

Jag drömmer om att ha städhjälp...tänk vad scraptid man slösar med att städa. eftersom vi har så ohyggligt trångt och så ofantligt mycket prylar så är här stökigt jämt...trots att jag städar jämt...Har dreglat över dessa självgående dammsugare sen jag var hos Linda på scrapträff....Men de kostar i runda slängar 8-9000 kr. Jisses!

Men för mig skulle det vara värt pengarna...(om jag hade dem) fy 17 vad skönt det skulle vara. Men jag har köpt en svindyr kamera & beställt en resa till Cypern så sparkontot är tömt...och nu måste man ju spara till semesterkassan.
Men så sprang jag in i RoboMop igår kväll när jag slank in på Clas olsson...För 289 kr har jag nu en liten simpel plastmojäng som med hjälp av en uppladdningbar kula svävar omkring på golvet och äter dammråttor och Micke-hår...(min långhårige sambo lossar hår som en angorakatt)
Rätt så tyst är han och faktiskt mer effektiv än jag trodde. Han ersätter inte den vanliga dammsugaren men han underhåller emellanåt speciellt under sängen,soffan och under tv-bänken och databordet bland alla kablar...Jag är redan lite kär.

Tack vare min nye vän så har jag bevis för att Nikki klippt sig själv...Jag tyckte för några dar sen att det var nåt knepigt med hennes hår men hon blånekade (såklart). Men idag efter att Robokillen svept en stund under sängen kom han ut med lång blond lugg...håret är mycket likt en viss flickas även fast hon lovar högt att HON har då minsann inte klippt sig själv...Hmmm.....

Imorron skall de äntligen till dagmamman igen. De är rätt leksugna och trött på mig nu. i helgen skall lille kusinen sova över för första gången...Spännande.

Idag kom äntligen det stora glaspartiet till utbyggnaden, det skall monteras i helgen. Äntligen händer det nåt.

Hoppas värmen håller i sig, vi hade 19 grader idag...helt otroligt. Vill ut med barnen och fotografera massor i helgen.

Nu skall jag tjyvspela lite på Nortons PlayStation2 " Lego star wars...ja jag är lite barnslig men det är rätt roligt faktiskt.

Dagens bild-Utelek

image73

Fota,fota & scrappa

Det är vad som händer just nu. Mina barn börjar bli lite småless på att ha kameran i ansiktet hela dagarna :-)

Fotar jättemycket och försöker lära mig mer om nya kameran. Har scrappat mycket. Gjorde 3 los igår men kan inte visa upp dem ännu då de är till olika utmaningar på div forum.
Har ritat lite nya skisser, det är verkligen roligt.

Idag skall jag på Clas ohlson och köpa lite påfyllning till xyronmackapärerna och fotofix. Jag gillade inte fotofix först men det är billigt. Det tar längre tid än med 3L men det är som sagt mycket billigare och dessutom är det lättare att flytta foton etc som hamnat snett utan att underlaget följer med.

Konstigt att jag hinner med nu med tanke på att barnen är hemma eftersom dagmammans barn är sjuka...Men de är ute mycket nu. Skönt att slippa så mycket kläder och roligt att cykla igen efter en lång vinter.

Appropå scrapping så har jag skickat in flera los till Scrapbooking mm. Det är säkert jättesvårt att komma med men man måste ju försöka iallafall. Undras när man får veta isåfall.

Dagens bilder-Våren är här!

image69
Norton med Brynäsmössa-Såklart!!
image70
Nikki-Lee där hon trivs allra bäst-på en gunga.
image71
Min rabatt. En trist syn än så länge. Men snart så sprudlar den i Grönt, rött, vitt  och blått.
image72
Herr & Fru And i Lillsjön-Snart hörs ljudet av små bebiskvackare i vårt bostadsområde :-)

Vilken dag

Fy vilken dag det var igår. Så himla stressig. Bara för att MSN krånglade.
Skulle på scrapträff och Nikki blev sjuk...alla kontaktuppgifter till tjejerna fanns såklart i mailen som jag inte kom in i...

Skulle skicka in los till div utmaningar men det gick inte heller såklart. Isch så frustrerande alltså...skall skaffa en uppbackande mail för det är inte första gången det krånglar med MSN.

Strax före 23 igår kom vi äntligen in i MSn Hotmail....jihaaa...skickade in mina los och gick och lade mig med en känsla att nåt hade jag missat...Haha imorse när jag slog på datorn fick jag svaret, jag hade skickat in mitt bidrag till veckans skiss på Swescrapbook. som skulle vara inne senast 24.00..Beskrivit lon och allt men glömde det viktigaste...att skicka med bildfilen *suck*...snacka om förvirrad...*fniss*
Nåja den kom inte med i utlottningen om en plats på deras hemsida så då lägger jag väl upp den här då.

Jisses hoppas denna dagen förlöper smidigare.

image68
Jag och svägerskan (Jessica) utanför Furuviksparken.
Det var invigning den här dagen och svinkallt. Barnen frös och var supergnälliga. De röda näsorna var till barnen men de passade ju inte deras små knappnosar. Desto bättre passade de våra. I ett tappert försök att muntra upp surisarna satte vi på oss de röda clownnäsorna...utan större framgång tyvärr :-D

teknikens under...obs...gnälligt

Tekniken sviker en oftast när man behöver den som allra mest. Sedan i fredags kväll kommer jag inte in i MSN. Detta händer emellanåt och då brukar jag komma runt problemet genom att istället logga in på Explorer och därigenom ta mig till min Hotamail...Men sii det går inte nu...*sucka*. Jag kan inte skicka eller ta emot mail. Och givetvis så skulle jag skicka in Los till flera olika tävlingar med deadline IDAG....

I em skulle jag  på scrapträff i Hofors hos E. Jag har inte kunnat vara med på ett tag nu så jag hade sett fram emot det. Hade gjort ordning skisser som jag skulle utmana mina scrapkompisar med och så skulle de få ställa upp som modeller så jag fick testa min nya kamera...
Tyvärr så har Nikki klagat på ont i magen sen igår kväll & Micke jobbar till 18 ikväll så jag får snällt stanna hemma. Jättetrist. Givetvis så har vi bara haft mailkontakt och det blev till att bedriva detektivarbete på hög nivå för att få tag i några av tjejerna...Bl a så har jag suttit och ringt till alla A Jonsson i Valbo...typ...*fniss* Hej...är det du som skall på scrapträff idag?...nähe...då har jag kommit fel ursäkta....Det har löst sig nu men hu vad stressad denna fm har varit.

Nåja så är det ibland. Får ta dagen till att städa och scrappa istället. Kanske rita lite nya skisser.

Solen skiner utanför fönstret iallafall...bara det kan ju muntra upp *s*


Några av mina Los

Det har blivit en redig bunt med los det halvår jag nu scrappat och fler lär det ju bli eftersom jag scrappar så mycket. De allra första skulle jag inte ens visa för katten (om vi hade nån).

Här kommer en del av de jag gjort under dessa månader. Kom igång ordentligt i december, första tiden shoppade jag mest och sålde utstansat på Tradera.

image52
En av de allra första jag gjorde som jag vågar visa upp. Doodlarna har jag liftat från en Lo av Badanka i första numret av Scrapbooking mm. Det slår mig nu...varför har jag inte gjort såna doodlar igen det var ju roligt...
Fotot är ett återkommande fotografi på flera av mina los. Älskar detta kort på ungarna så jag har lekt med det i datorn och scrappat flera varianter.

 EN STUDIE I BORDSSKICK (På Norton och Nikkis vis)

 VAKNAT PÅ TVÄREN (Lilla Nikki som oftast är så söt & näpen...men inte alltid)

Alldeles i början av mitt scrappande var jag bestämd på att jag skulle göra dubbel-los.
Det är väldigt sällan jag gör såna idag, motvationen räcker oftast bara till ensidigt i samma tema sen vill jag gå vidare.
Tycker oxå att det är roligt att scrappa foton som är roliga,tokiga eller där barnen är arga eller gör tokiga miner.
När barnen var små hade vi en ganska simpel kamera så jag har många bra bilder med dålig kvalitet, jättetrist. Men dessa foton måste ju scrappas de med.

image58
UNDERBARA UNDERBARN

Ännu en tidig Lo. Denna blev jag riktigt nöjd med då. Fick väldigt fina kommentarer på olika forum och det gav mig självförtroende att fortsätta vidare med denna hobby. Prestationsångesten var stor i början..Det finns så otroligt duktiga scrappare i detta land.

image59
LITEN TOKA

Ja vad säger man...haha hon var helt galen när hon var liten...Pluppan...
Lo gjord efter en färgutmaning på Scrappiz.

image60
PIRATE BOY

Har en riktig liten sjörövare här hemma. Redan vid 3 års åldern började intresset gro för pirater och det håller i sig.
Håller på med ett Piratalbum till Norton. Ännu har det bara blivit 3, skall försöka hitta lite mer inspiration till ytterligare 7 sidor.

image61
MIN ÄLSKADE DOTTER

Foto från första dagen och inför första doppet i poolen när vi var på Cypern bara jag och Nikki i maj förra året.
Detta är "vinterpapper" men de gick bra att använda till en sommar-Lo tycker jag...

image62
PRINCE CHARMING

Så fint foto av Norton som jag förstorade och lade det i klister...oooh vad lessen jag blev på mig själv.
Nåja shit happens liksom...Detta är en ganska tidig Lo och den speglar nog lite min stil...om jag nu har nån än... :-)

image63
JAG 1987

Ska man visa såna här bilder?!. Hittade lite "oldies" långt ner i en byrålåda...På ett scraprally på scraputmaningen skulle man bla inspireras av ett tufft cdomslag och vips så kom den här Lon till...Tänk att jag som scrappar så mycket i rosa och romantiskt lull-lulligt en gång var en rosahatande punk-tjej *fniss* Åren går....

image64
PRINSESSA PÅ TVÄREN
image65
BARA DEN DU ÄR

De senaste 2 loerna är nog oxå väldigt typiska "Katja-Los"...för att inte gilla rosa så blir det myyyycket av den färgen
Skall nog fota om dessa då färgerna verkligen är dassiga.

IBland kan jag tappa inspirationen eller sakna rätt foto eller rätt papper då händer det sig att jag gör lite altered. som denna dörrskylt till sonen tex.
image66
Det är nog bäst att knacka först....

Uppdaterat

Har uppdaterat husbygget...så här ser det ut nu: http://katscrap.blogg.se/huset.html

Senaste DT-Lo:erna

image42
KÄRRA FÖR 2

Denna gången utmanade min uppdragsgivare med grafiska papper. Jättekul eftersom jag själv oftast väljer romantiska papper och Basic Greys kollektioner...Jag verkligen älskar BG :-D
Jag gillar grafiska mönster på gardiner,kläder och tapeter men trodde det var svårt att scrappa i såna papper eftersom jag mest scrappar foton på barnen. Men det går ju...Det är så roligt med nya utmaningar och att tvingas till att testa olika stilar...

image43
Norton PÅ UNIVERSUM Gbg Maj-06

Detta var verkligen en Lo i en stil jag sällan provat på men det var roligt. Känner att jag gärna fastnar i ett sätt att arbeta med papprena och ville prova nåt nytt.

 Har sett många Los där man använt sig av pappersremsor och jag har testat detta några ggr innan men aldrig blivit helt nöjd...Men denna blev rätt ok.
Lessamt nog så fick min limpenna nippran och började rinna nåt alldeles förskräckligt. Vilket syns tydligare på fotot än i verkligheten...Sånt här händer ibland, det är bara bita ihop och acceptera...Men retligt är det särskilt då detta är en Lo till Pia.
Allt material (utom Bosskutalfabeten) finns i butiken.

Dagens Lo-Svårt att sitta still

Visst kan man scrappa i rosa till killar...Jag tycker det är en rolig effekt att scrappa i svarta/grå/vita färger och bryta av med en stark accentfärg som tex rosa...
Denna Lo gjorde jag igår. Fotade den idag och det gick inte alls att få till det....Rubriken ser smutsig ut och det syns inte att jag strött rosa glitter i akrylfärgen....*sucka* Ljuuus i mitt huus-Tack!

image41

Min nya leksak

Äntligen så håller jag den i min hand. Min nya kamera. Tur att jag valde en med anti-shake...med mina klena handleder och med vikten på kameran så hade det blivit ordentligt skakiga bilder annars.
Men...detta var inte som en vanlig digkamera...måste läsa och öva för det är inte bara att sikta och trycka av precis. Tyvärr finns inga fotokurser att uppbringa i den här stan...det skulle vara önskvärt.
Har lekt med kameran hela dagen, den tar verkligen skarpa bilder men inte ens denna tar bra foton på mina Los utan dagsljus. Jag som skall skicka in till lite olika tävlingar senast i morron.
Jag är mycket nöjd och glad hittills det enda jag stör mig på är att "anti"röda ögon funktionen inte är 100% dock följde ett redigeringsprogram med kameran där det verkar fungera att reducera röda ögon...Får se hur det blir efter framkallning.

Idag skall jag ut i gråvädret och fota huset, har inte dokumentrat bygget alls på jättelängen så det är dags nu.

Här kommer lite foton från idag, tagna med min nya "darling".


image39
Här testade jag verkligen objektivet och jag tycker resultatet blev riktigt bra...(Nikki som ständigt är kladdig runt munnen)

image40

Så här ser Norton ut på alla bilder jag tagit på honom idag...han blundar för att slippa få blixten i ögonen :-)

Grr...hihi...snyft...

Ja det är blandad kompott...Har nu hämtat min efterlängtade kamera med alla tillbehör...Jätteglad att den äntligen kommit och allt verkar ok, men jag kan inte testa den eftersom man måste ladda batteriet och det fungerar inte med sladden som kom med så den lär jag byta.

Det sorgliga är att jag fastnade i tullen igen...2400 pix fick jag offra av hushållskassan för att lösa ut den *supermånga grrrr*
Känns ju jättejobbigt men å andra sidan var jag beredd på det. Har ändå gjort en bra affär långsiktigt då all utrustning skulle kosta det dubbla här på billigaste affären och då får man inte ens med originalgrejjer. Får tänka så även om det svider...

Hoppas att jag har igång kameran imorron så jag kan ta lite foton och lägga upp. På söndag skall jag på Scrapträff i Hofors då vill jag såklart föreviga brudarna.

Dagens LO-Badbrutta

Lägger upp en Lo som jag gjorde till en skisstävling men tog fel på datumet så jag fick inte in den i tid. Jag gillar att göra los med starka färger emellanåt. Och nu när man börjar längta efter sommaren (och till Cypern) så tänkte jag att jag lägger upp den här för att ge den sidan en riktig färgkaramell. Papprena är så himla snygga tycker jag. Chipboards från MM som jag köpt av Atelje Lektyg & Hantverk.


image37 

Hurra...eller buhuuu?!

Har precis kollat vart min kamera befinner sig...Nu är den här i Gävle och jag kan nog hämta ut den idag. Det är så spännande, hoppas allt är ok nu då att den är hel och allt fungerar OCH att jag slipper lösa ut den mot höga tullavgifter (den har legat 2 dar hos svenska tullen) ....
Har väntat länge nu...eller tja den skickades ju den 17:e från USA så det har väl gått rätt fort. Men den som väntar på nåt gott väntar ju som bekant alltid för länge...
Nu får gärna våren komma tillbaka så man kan gå ut och fota fina vårbilder.

Skall uppdatera byggfotona, det har hänt lite nu. Innertak och gipsväggar är på plats i den ena delen av utbyggnaden fönstrena har levererats och satts på plats och nästan all el är dragen...Jag sitter och letar tapeter och golv....Det är roligt men jag vill ju att det ska vara klart imorrn....Är inte direkt tålmodig utav mig.

Kalsonger i fönstret?!

....ja jag bara undrar?! Beställde snygga panellängder i häftiga grafiska mönster till det stora glaspartiet i nya utbyggnaden...Skall ha 3 olika, 2 mönstrade och ett par enfärgade svarta...men jag tyckte att förpackningen till de svarta längderna var lite litet för att rymma gardiner, även för smala remsor.
Mycket riktigt...det var inga panellängder...det var ett par herrkalsonger...ååååhh är det inte typiskt?!!!!

Nåja nu är det ju lugnt eftersom vare sig glaspartiet sitter på plats och utbyggnaden är ju inte på långa vägar klar (förutom i min skalle då för där är den tapetserad och inredd för länge sen).
Men det är så drygt att skicka tillbaka och ringa och stå i telefonkö när det är Ellos som klantat sig och inte jag...Men vem vet...kanske skulle ett par svarta kallingar i fönstret inte vara så dumt...Kanske kan jag piffa upp dem med lite scrapping...?!

Snacka om impulsiva köp...

....såna är jag väldigt bra på...Oftast handlar det om Scrapgrejjer eller handväskor.
Men Idag bokade jag en resa till mig och Norton till Cypern...Fig tree Bay även denna gång....Var ju dit i maj ensam med Nikki och vi hade det jättemysigt.
Norton och Micke åkte då till Göteborg. I september gjorde vi om resan till Cypern hela familjen men det slutade inget bra. Båda barnen blev jättesjuka, Nikki fick ligga på sjukhus etc...Ingen kamelridning för Norton...Detta grämer honom och det svider i honom när han ser alla kort från min och Nikkis resa då hon både träffade bamse och red kamel. Som tur var hade vi bra försäkring och fick tillbaka stor del av respengarna.
Jag har just fått veta att jag kommer att få försäkringspengar pga min hörselskada. Det mesta går till skulder men nåt roligt skall jag väl ha för pengarna också...Så i år blir det jag och Norton som åker till Cypern och Nikki följer med pappa till Göteborg.
Hur skall det bli...?hon är så mammig och jag är så...hmm Nikkig ;-) Kanske skulle jag valt växthuset istället :-)

Klart man skulle vilja åka hela familjen men det är dyrt att resa till Cypern och framförallt är det dyrt att leva där. Och som tvillingförälder vet man också att det är bra att barnen får vara isär ibland, många ser dem mer eller mindre som ett. De är liksom NortonNikki för omgivningen....så det är rätt skönt för dem att vara isär men det är jobbigt för mammsen...

Lite känns det som om detta var lite överilat beslut och framförallt ett alldeles för dyrt beslut...Jag ser fram emot resan, jag älskar solen och värmen och maten men jag oroar mig för flygresan då mina öron brukar göra så ont under start och landning och det är lite läskigt om kvällarna när man är ensam. Och tänk om jag får kackerlacksbesök...då dör jag ju.....Men jag fixade det förra året så det lär väl gå nu med...Pust...hur jag håller på...

Dagens Lo-Nästan 6

Denna gjorde jag häromdagen till en skissutmaning på Swescrapbook. Den blev inte utvald men jag fick snäll kommentar för den som gjorde mig glad så jag slänger upp den här.

Handlar om min lille Norton som just nu går igenom nån slags förpubertet...tydligen helt normalt i hans ålder enligt smarta föräldraböcker ( tur att de finns ;-D ). Oftast väljer man att scrappa alla glada,stora och roliga händelser i livet men jag tycker det är ganska viktigt att ta fasta på andra saker också som hör livet till. Kanske kommer Norton att tycka att det är kul att läsa detta när han blir äldre. Eftersom jag fotar mina los och pga bristande ljus i detta hus så blir färgerna lite dåliga....solen och våren kom tillbaka....

image36

produktiv idag...

Är verkligen scrapsugen idag :-) Barnen är ute och jag har inte klivit ur pyjamasen ens...Snodde ihop en Lo till Marsmånads scraphuset-tävling. Fotar mina Los och idag finns det inget ljus i huset så det blev lite dassigt i färgerna.

image35
Nikki och Bamse.


No Paparazzis!

Lägger ut en till Lo idag....Gjord efter en färgutmaning på Scraputmaningen...väldigt roliga och ovanliga färgkombinationer, Rosa,grönt och orange...
Lon är på min lilla Nikki som ofta klädde ut sig när hon var riktigt liten och givetvis försökte man hinna med att fota henne då som nu är det inte alltid hon är så samarbetsvillig. Fotot är dåligt men måste ju scrappas ändå.

image34

Se det snöar...åh vad roligt hurra...

...ana ironin...Jag som var sprudlande vårig...skulle sy upp ljusa vårgardiner o allt...Här i Gävle snöar det massor....blärk....Inte ens barnen är glada eftersom de vill ut och cykla....Nåja, förhoppningsvis slutar det och det som nu ligger på backen smälter bort.
Jag är överhuvudtaget inte så glad i snö och kyla, jag vill ha sol och värme och drömmer om ett liv på varmare breddgrader såsmåningom. Så här såg det ut när jag tittade ut genom fönstret i morse...sen dess har det blivit ännu mer vitt. åter igen Blärk!!!!

image33
"My Precious"  täckt av snö....


Dagens Lo-Liten Nisse

Fick detta foto av svägerskan för hon ville ha en Lo på det. Hade lite "julpapper" från BG kvar och så här blev resultatet.
Fotot är så himla fint synd att det är taget på så långt håll för det är verkligen en riktigt liten godbit de har, min bror och hans tjej. Liam...fasters gos (även fast du kommenterade min stora mage häromsistens ;-D din skitunge)

image32

Shopping och grekiskt krubb...

Drog ner på stan med tvillingarna bus för att låta Micke få lite sömn efter nattskiftet.Vi skulle köpa en tidning, nåt LITET på BR och lördagsgodis....MEN Ingen scraptidning blev det då alla var slut utom den svenska men den har jag ju redan.
Barnen lyckades tigga åt sig leksaker som blev dyrare än vad jag hade tänkt...nåja Norton har lekt med sin Jättegrissly som vrålar i ett, ganska mycket. Nikki tog av kläderna på sin barbie sen blev den liggandes...som vanligt...*håhåjaja*

Sen blev det lite impulsköp på Kappahl...Såg en hippieklänning i Nikkis storlek (den fanns tyvärr ej i 42) så den köpte jag...så läcker. Ser genast framför mig att jag skall scrappa ett foto av henne med den klänningen på...Är jag onormal??? eller tänker alla scrappare såhär...hmmm

Sen blev barnen vrålhungriga...och jag med. Det slutade med att vi åkte till Akropolis Taverna och fick en härlig grekisk lunch. Nikki som är superkräsen åt väldigt bra...vi hade jättemys.

Micke blev lite gnällig när vi kom hem och barnen givetvis måste berätta var vi ätit det första de gör *haha*  -Jasså är det GI det? sa han lite extra fönärmat...och tänk för att det är deeeet....åt sallad istället för potatis, kött får man ju äta hur mycket man vill av och dessutom orkade inte ens barnen med efterrätt sådeså...Jodå jag sköter mig minsann :-D

Nu är jag inne på Lo nr 2 för idag....är snart klar. En till Atelje Lektyg & hantverk och en som jag gör till en skisstävling. Så jag kan inte ladda upp dem här idag.

image29
Så här glada är vi på grekisk restaurang....
image31

Äntligen....

Imorse när jag öppnade min mail så hade jag fått ett meddelande från USA...min nya kamera är på mot Sverige...Gävle....till MIG!!!
Hoppas,hoppas att det går fort och att farbror tullen låter mitt paket vara....Det räcker väl att få betala tullavgift en gång per halvår och nu är det min tur att slippa. Det är detta som är så vanskligt att köpa saker från Usa, klippet kanske inte är ett klipp längre om det fastnar i tullens klor.

Nåja...skall vara positiv.....nu vill jag ut och fota!!!!!!!!!!

Idag skall jag ta barnen med mig på stan, de ska få köpa nåt  på BR för sina sparade småslantar och så blir det väl lördagsgodis....*suck* Jag skall göra allt jag kan för att inte dyka ner i deras påsar. Själv skall jag in på pressbyrån och se om de har några nya scraptidningar...kanske köper jag en bit mörk nyttig choklad så kampen mot godissuget blir lättare att hantera.

Några av mina Dt-layouter


Dessa gjorde jag med mitt första paket från Pia. Papprena på den översta var en utmaning då det var papper jag själv aldrig skulle valt men just det är ju så kul med detta uppdrag jag fått. Någon annan väljer material och ibland även temat. Jag älskar ju scraputmaningar, att både få och hitta på egna. I detta första uppdrag skulle jag även göra ett minialbum vilket jag aldrig gjort innan. Det var klurigt men tillslut så blev det en Liten citatbok. Bilder på den kanske kommer sen. Minialbum kommer jag att testa igen.

image26
"Full fart genom Livet". Fotot taget i Furuvik förra sommaren.

Och så en lite mer romantisk...lite mer min stil...Rubriken är inspirerad från en gammal låt jag gillade som barn...Inte säker men tror det var Gasolin som sjöng den...?!

image27
Nikki-Lee när vi var på Cypern i september-06

Dessa gjorde jag av mitt andra paket.

Denna ville Pia att jag skulle använda mig av Fiskars skärmallar. Eftersom pappret från BG är så himla vackert och förstoringen på Nikki-Lee är så fint så kändes det som om att någon rubrik eller massa olika dekorationer inte behövdes. Jag beslöt mig för att hålla den "ren". När jag får tillbaka den skall den ramas in och bli en tavla till Nikkis rum.

image28

Allt papper, Fiskars mallar,qk ,spets,knappar mm finns i butiken. En del av materialet är från mitt eget "förråd"

Dagens bild/Skummisar

 Blir en på mina barn idag med.
image24
Alla har vi haft våra skumskägg som barn...Hur kul som helst ...tydligen :-D

Intervjua dina barn...

Det har jag gjort och här kommer resultatet av den jag gjorde med Nikki-Lee...haha ibland svarar de på ett helt annat sätt än vad man förväntat sig.


image22

Trött på ägg...redan

Nu så är jag på dag 4 av min Gi-ristart. Det går rätt bra, maten är ju himla god. Inga svårigheter med några mål förutom frukosten....Man skall ju äta så himla mycket ägg och kött på morgonen....Jag är redan urless på ägg av alla former....Har just tvingat ner en salami/ost omelett...tror jag blev ägg-avvänjd redan förra gången jag åt Gi-strikt. Längtar efter bröd...Kaffe o macka på morgonen är liksom bara det som gäller...Nåja jag kämpar på...Längtar efter min mellanmåls-smoothie redan :-)
Tro det eller ej men sen i måndags har jag tappat 2 kg.....Har inte mätt mig runt maggen ännu...spar till på måndag. Det är det resultatet som är viktigast för mig. Det är svårt att tro att man kan tappa så mycket när man äter så mycket gott, har frossat i Halloumi denna veckan fy 17 vad jag längtar till Cypern....

Dagens bild

image18
Kolla in vilken goding!!

Nya GI-tagDag 2

Jaha då var man igång igen...varför tappade jag tråden när jag lyckades så bra sist?...Körde Gi i nästan 5 månader förra året och nådde kanonresultat på många olika sätt.
Sen åkte jag till Cypern i Maj och sen igen i september...och det blev bara vitt bröd och massa friterat....Givetvis höll jag inte löftet att fortsätta i mina nya sunda vanor när semestrarna var över...Tvärtom...Sen har det varit..."jag börjar på måndag..."
När jag insåg att jag bara sen i i maj -06  dragit på mig sammanlagt 7 kg x-tra då var det liksom inget roligt längre.

Men vikten är bara en siffra och jag har inte nån jätteövervikt i kilo räknat trots allt...däremot så har jag en hel del i cm. Och hur ser man inte ut inuti kroppen av allt socker, fel slags fett och snabba kolhydrater. Att äta enligt GI har ju många andra hälsoeffekter. Jag märkte tex att jag hade färre migränanfall, finare hår och en fräschare hy...Jag orkade mer och var mycket piggare. Att jag efter knappt 4 månader kom i ett par snygga jeans med låg midja utan att allt för mycket vällde över så var ju det en jättebonus .

Egentligen handlar det inte om nån form av diet egentligen och man äter så mycket gott så det känns konstigt att centimetrarna runt magen faktiskt försvinner.....snabbt går det oxå.
Nu är vi ett gäng scraptokiga på Svensk scrapbooking som bestämt oss och vi skall peppa varann...hade det inte varit för det hade jag nog fortsatt att skjuta detta till på måndag....

Än så länge så saknar jag inget i matväg...Men gudars vad jag längtar efter en chokladbit...Sötsuget försvinner snart, ännu en fördel med Gi men just nu känns det som om jag skall få abstinensattacker efter min sedvanliga chokladkick efter maten. Lite som att sluta röka faktiskt.....

Den första månaden nu kommer jag dock att så strikt jag kan utesluta alla kolhydrater i form av pasta,ris,potatis,bröd & SOCKER . De 3 sistnämnda är svårast.
En nackdel är att det är ganska dyrt. Men en stor fördel är att man får äta sig mätt och slipper räkna kalorier.

Nåja imorgon är det nya tag....då skall jag göra en god Räkgryta efter recept i en av Ola Lauritzons böcker. Hans böcker jag kan rekomendera varmt!!!

GI-Viktkoll


Ateljé Lektyg & Hantverk

image17

...en layout för idag...

Jag fortsätter med temat vårkänslor och lägger upp en Lo som jag gjorde till en "Lift-tävling. Man har inte utsett vinnaren ännu så jag håller tummar & tår ;-)

image16
Nikki-Lee april 2006

Våren är på väg!

image15

Vaknade av ett starkt sken i ögonen tidigt i morse...neeej det var inte aliens som kommit för att beema upp mig...det var solen!!!! Något som förmodligen kommer att vara grymt irriterande om ett par månader...nyhetens behag ni vet....

Nästan all snö har smält bort på gården och på gatorna. Såg till och med ett gäng krokusar i härliga färger i en trädgård igår det är vårtecken om nåt. Tanken på ett eget växthus börjar komma igen som det alltid gör den här tiden på året...tänk vad roligt att kunna odla sina egna tomater. Om 2 månader så kommer jag ruinera mig på växter i Älvkarleby...sen sköter jag om dem med brinnande iver i ett par veckor sen svalnar lusten....Så typiskt mig!

Barnen fick ta ut sina cyklar igår em. Nikki har dock glömt hur man gör...vi tog ju bort stödhjulen förra året så nu får vi öva igen. Äntligen kan de gå ut utan 17 lager kläder....
Hoppas vintern är borta nu....men det hinner väl komma ett lass snö till innan det blir vår på riktigt. Jag har vart med om ett snöoväder som kom den 15 maj en gång....jag tror det var 1994-95...Jag hade jobbat natt på ett äldreboende och trött skulle jag glida hem i min dåvarande gamla volvo-68 (utan vare sig fläkt eller andra bekvämligheter)....och får skotta fram bilen!!!!!! Efter vägkanterna låg det bilar och en lastbil hade slirat av...."Wicked".

Några av mina favoritfoton.


Norton

Nikki-Lee
image14
En av de absolut bästa fotografierna från den här tiden då barnen var så små. Det var så svårt att få dem bra
på bild samtidigt. Detta är från våren 2002. Visst är de bara så söta!!!

En Liten Båttur

image8

Denna lo gjorde jag igår. En verkligen enkel...jag ville verkligen scrappa men hade dåligt med inspiration....och ännu sämre blev det när min älskade 3L tejp tog slut mitt i allt...Det är alldeles för lite på rullen.

Iallafall så är detta en lo om min lilla dotter och min lillasyrra när de åker i båten i Hedenhöslandet i Furuvik. Åååå vad liten Nikki är....detta är från sommaren 2002.

I väntans tider


Har under lång tid längtat efter att få byta ut min dassiga digitalkamera mot en dig. systemkamera. Men såna kostar money...så jag har gnetat en tid. Men under tiden har man ju hunnit kolla in vad som finns och tillslut stod det mellan Nikons D200, Sony A100. och en Canon EOS.
Eftersom jag är lätt darrig på handen så blev det en Sony eftersom den har inbyggd sk super steady...Alla kamerorna hade sina pros och cons och en proffs fotograf hade säkert valt på ett annat sätt...men jag är ju bara en glad amatör.

I fredags kväll ropte jag således hem en sprillans ny kamera på e-bay....Den nya från Sony med massor av tillbehör. Ett klipp enligt sambon...oja vars det är det ju såklart den skulle blivit många tusingar dyrare här hemma...MEN behöver en halvusel om än en entausiastisk amatör en massa kringutrustning...Hmmm njaeee....
Läskigt är det iallafall att ha sina surt svårt ihopsparade pengar hängandes uti cyberspace....Vi fick ett brev iallafall om att de inte godkände betalningen utan ville ha en scannad kopia av vårt VISA...det kändes ju inte så bra förstås, vilket vi mailat och sagt.
Hoppas de hör av sig idag....jag börjar bli otålig...vill ut och fota fota fota...allt och ingenting ;D

Min bästa hobby någonsin!!!

Ja verkligen. Aldrig någonsin har jag så passionerat och totalt uppslukat gått upp i en fritidssysselsättning som med Scrappingen. Jag äter, sover och andas scrapping...vart jag än går så ser jag nya saker som inspirerar mig. Det är allt från mönster till reklamannonser. Jag bläddrar på scrapsidor på nätet och inspireras till nya ideér och deltar i massor av utmaningar på nätet. Har vunnit några men det är gemenskapen och skapandet som ger så mycket glädje. Visst, ibland kan jag kanske sitta lite fööör länge och barnen tycker jag är tristast i stan....men de gillar att vara med och pyssla ibland och de tycker det är roligt att kolla i albumena, för att det är ju dem jag scrappar mest...såklart.

Jag scrappar varje dag. Emellanåt blir det lite altered, dörrskyltar,askar etc.

För en tid sedan blev jag utvald att ingå som scrapdesigner åt Pia i hennes butik www.lektygochhantverk.se
Det är en otroligt stor grej för mig eftersom jag bara scrappat så kort tid, inte ens ett halvår.
Jag har så mycket utveckling kvar, har nog inte hittat min stil ännu...men frågan är om jag har nån...jag gillar att scrappa lite olika stilar. Fotot och färgerna,känslan i fotot eller i journalingen brukar vara det som avgör.
Efter att jag började med detta så försöker jag också bli en bättre fotograf....men tills dess det miraklet sker så scrappar jag både bra och dåliga kort. För de sämre bilderna har ju också sin historia.

image7
Detta är en av de lo:s jag ansökte som dt med.

image9
En Låda med med minnen. En "Lunchpail" från BG som jag har mina foton i. Måste ju scrappas såklart :-)

image10
En dörrskylt som jag scrappade för att ge bort till brorsan och Jessica och deras lilla trollunge Liam.
Just nu är den utlånad till Ateljé Lektyg & hantverk

image11
En Lo jag är riktigt nöjd med...jodå det händer ibland. Norton och hans bäste vän i vått & torrt.

Mammas Mirakel

image5
Mina söta barn. Fotot från augusti 2006. När vi hyrde stugan i Fågelsundet.

Min första Blogg

Hej!

Detta är min allra,allra första trevande försök till att skapa mig en egen Blogg. Den kommer att handla om vardagens små bestyr till större händelser. Både roliga och kanske lite tråkiga ting. Scrapbooking och bilder på mina barn, mina layouts kommer att fylla sidorna till 98% det är så ett som är säkert.
Kommer även att skriva en del om min stora sorg här i livet att handskas med och leva med svår tinnitus.

Välkommen att läsa i min blogg och lämna gärna ett tassavtryck av ditt besök!

RSS 2.0