Dagens lo

Gjord till en veckoutmaning på Svensk scrapbooking och den som utmanade var Hilda*Stina. Färgkombinationerna skulle vara turkost och vinrött som huvudfärger samt at man använde akrylfärg på något sätt.

Så här blev mitt bidrag som är fotat i konstigt solsken så det blev fula blänk och helt missvisande färger.

Jätterolig färgkombo och utmaningen pågår ännu så det är bara att gå in på Svensk scrapbooking och delta. Både kort och los.

Min bloggutmaning pågår ännu och temat är Vänskap, du har på dig att göra nåt av det tom nu på TISDAG 31 juli. Både kort och los är välkomna. Bloggutmaningarna hålls nu även på Svensk scrapbooking och omrösningen sker alltså där nu.
Ladda upp där samt i din egen blogg!

Kram Katja!

image186
A REAL WILD CHILD-rubrik stulen ur "Wild one" av IGGY POP

Äntligen lite uppdatering!

Det var ett tag sen jag var in och skrev nåt här. Har haft lite att göra med huset och så har vi haft lite datorstrul. Dessutom har jag haft nackspärr...huhuuuu....
Less på ständiga datorkrascher samt att jag inte kan ladda över foton för framkallning så tog jag och länsade lite på sparkontot och köpte mig en ny laptop. En Acer 5920...han är så stilig och grann och jag är deeply madly in love :-D och det bästa är att han är MIN...bara min.

Deala till mig datorn,en router samt ett Photoshop Elements för ett rimligt pris och jag är så nöjd även om det svider lite maggropen. Men den är värd några veckors havregrynsgröts-diet. Nu måste jag stilla mitt shoppingbegär dock...Ingen billig hobby detta här :-D

Eftersom jag haft annat för mig så har pysslandet kommit vid sidan om men lite snabbscrap har jag gjort samt några kort med halvdant resultat.
Jag fick i uppdrag att scrappa en lo som skulle ramas in till en jobbarkompis till Micke. Hu det var läskigt och jag blev inte så nöjd med resultatet men det beror på att Silhoutten trilskades med utskärningen av rubriken så den blev som den blev. Tror han blev nöjd ialla fall och det är ju det viktigaste.

Tack igen alla ni gamla och nya besökare som lämnar fina kommentarer som betyder massor.

Här kommer mina senaste alster. Jag har för första gången redigerat i Photoshop så hav lite överseende med att beskärning mm inte är helt 100....Om nån vet hur man gör om bilder i ett visst antal pixlar....vänligen berätta för mig hur man gör.

image182
Tack Morfen för hjälp med idé till rubriken-Vad gjorde jag utan dig!!!!!

image183
Detta kortet gjorde jag idag och skickade det till en gammal vän sedan skoltiden som jag inte träffat eller pratat med på flera år. Hon blir nog förvånad över att jag kommer ihåg henne födelsedag.

image185

Bara ett kort jag pillade ihop-behöver öva med distresser och upplägg....Tack till Lillemor och Susanne för god inspiration!

En lo

som jag gjorde till en tävling på Scraphönans blogg. Man kunde vinna en läcker väska och man skulle lifta en snygg lo av Cattis. Det var hård konkurrens och jag vann inte men här kommer iallafall min tolkning av liften.

image181
Den är daterad juni-06 men det skall vara -07...jag som är lite virrig as usual....:-D

Jag har blivit Tagged av....

Lillemor idag. Det känns jätteroligt att hon valde mig och gillar det jag skapar. Tack så mycket. Ta en kik in på hennes Blogg om du inte redan gjort det. Hon skapar de mest fantastiskt fina kort man kan tänka sig och är lite den som fick ner mig i stämpelträsket också.

image180

Jag vill gärna i min tur då uppmärksamma dessa bruttor:

Jeja-Scrappar allt!!! och gör det otroligt bra...lite avis blir man när man spanar i hennes blogg för hon är såååå duktig.

Mette- En tjej som inte scrappat så länge alls men som snabbt gått från nybörjare till proffs. Jättetrevlig och rar är hon oxå.

Hedda94- Som jag precis blivit bekant med genom Svensk Scrapbooking men som bör uppmärksammas. Så ung tjej med sån häftig och egen stil.

Skulle kunna fortsätta hur länge som helst med denna lista men det får bara vara 3.

Kram.

Idag

Så har vi varit på Barnkliniken med lilla Nikki. För ett par veckor sen hittade vi en vass liten ärta på hennes bröstben. 3 läkare tittade och klämde men kunde inte säga vad det var men trodde att det ev kunde bero på att hon ramlat och slagit sig eller att det är spetsen på hennes bröstben som har ett sk skönhetsfel...Kan ju säga att vi inte känner oss trygga i nån av de förklaringarna och vi vill inte "avvakta".
På barnkliniken verkar det vara sommarstress för vi fick vänta 1½ timme över bokad tid så man får ju lätt för sig att det inte fanns tid för en röngten...eller kanske är det en kostnadsfråga?!. När det handlar om små barn tycker jag att man inte skall avvakta...eller vad tycker ni?!.

Vi får kontakta hennes riktiga dr på Habiliteringen på måndag.
Honom har vi haft sen hon var liten bebis och han är snäll och lugn och vi har fullt förtroende för honom. Allt tyder på att Nikki är frisk men man blir ju orolig, särskilt när de började fråga om cancer i släkten. Och det har vi på bägges sidor...Isch.
Nikki har ju redan en ovanlig diagnos (Corpus Callosum Agenesi) som är svår att få svar på så hon är van att gå till dr och att alla sorters olika "titlar" klämmer och känner, frågar , kollar och gör bedömningar...Men det är ju för oss föräldrar som sånt här är så jobbigt.

Känner att jag har varit väldigt splittrad senaste tiden så om jag varit dålig på att hälsa på er i era bloggar förstår ni varför.
Jag är så glad för alla som kikar in här och lämnar ett avtryck i kommentarsavdelningen!!!! Det betyder massor.

I helgen skall jag iallafall scrappa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!En Lo för idag

Denna gjorde jag till en liftutmaning på Jommas lilla krypin. Man vann ett set av de roliga stämplarna från BAM POP och det hade jag gärna gjort. Det var många fina bidrag och jag vann inte så nu lägger jag upp den här.

image179
Ännu en lo från senaste Furuviksbesöket.

Snyft

Idag fick jag mail från Inkywings med bekräftelse på min order av de senaste stämplarna....alla var slut, trots att jag satt och bevakade sidan igår och skulle hinna in med beställningen. Tyvärr kurkade min dator och beställningen kom inte iväg först. Redan efter 5 timmar var allt slut och jag hann inte med att få det jag ville ha...Åååå vad besviken jag är.
Man får hoppas att det trycks upp nya för de nya Gävle och Leksandsmotiven är så fina. Snacka om att man skaffar sig beroende....Nåja jag sparade drygt 700 pix på att de inte fanns....700 att lägga på annat ;-D

Jag fyllde ju 34 den 15:e (läs 24) så jag fick lite xtra tillskott i hobbykassan....och den kassan brukar sällan ligga länge. Antar att ni förstår vad jag menar.

Håhåjaja...suck o stön....vilken besvikelse....Nikki blev oxå arg och lessen för hon gillar att stämpla hon med och satt med och beställde igår.

Buhääää......

CyberCrop på Svensk Scrapbooking

7 oktober fyller Svensk Scrapbooking 1 år och det ska firas med en cybercrop!

Så planera redan nu in helgen 6-7 oktober!

Företag som är intresserade att sponsra cybercropen är välkomna att kontakta oss på teamet@svenskscrapbooking.se

En Lo för idag

Denna gjorde jag till Scrapaddicteds bloggutmaning. Man skulle sätta rubriken på tex cirklar, tags eller fyrkanter etc.

Tävlingen är avslutad och jag vann inte med min småäckliga lo så nu lägger jag upp den här:

Monkeybusiness
image178

Tur är det väl att vi inte är fullt lika naturliga som aporna i furuviksparken. En petade sig i näsan och den andra petade sig nån annanstans...hmmm...Vi var nog ett gäng föräldrar som med lite ansträngd röst sa.."kom nu barn så går vi vidare..." *s*

En lo till Jejas Bloggutmaning

Jejas utmaning pågår tom kl24 inatt och du hittar den på www.svenskscrapbooking.se

Man skulle scrappa foton i en annan form än de vanliga, jag valde att ta en förstoring och skära det i cirkel och så målade jag med rosa akrylfärg och för att dölja ett litet missöde så blev det blommor...som ledde till ännu mera blommor... :-D

image177
Tänk så tiden går....vad liten hon var....*suck*

Lo till Annelies utmaning

Annelie Maddock har en utmaning på sin blogg där det gäller att inspireras av en helt underbar klänning som hon köpt till sin dotter. Gå gärna in och spana. Vinnaren får scrapgrejjer från Nya Zeeland...och vem vill inte vinna det?!.
Här är mitt bidrag:

Nikki-Lee med sitt favorit-snacks, PoPCoRn

image176VILL DU BLI EN DEL AV SVENSK SCRAPBOOKING?

Svensk Scrapbooking söker medlemmar till teamet som bland annat sköter utmaningar, nyheter och cybercropar!

Det finns redan ett härligt gäng som håller på och planerar för kommande aktiviter men det behövs några till som hjälper till.

Om detta låter intressant så är du välkommen med en ansökan där du presenterar dig själv och berättar var man kan beskåda några av dina alster. Ansökan skickas till teamet@svenskscrapbooking.se

Sista dag att ansöka är 31 juli!

Och en lo....

Denna gjorde jag för ett bra tag sen men har inte kunnat lägga upp den tidigare pga datatrassel.

Enkel lo utan mönstrat papper. Jag har stämplat med Clearstamps och färglagt med distresser. Detta är en ny favoritteknik.

image175

Lite kort....

Jag har haft strul med fotored.programmet Picasa. Så jag har inte kunnat beskära och fixa mina fotograferade layouts och de kort jag gjort.
Nu fick jag till det någorlunda. Så här kommer lite av allt jag gjort de senaste veckorna.

Först några kort med varierat resultat, jag övar fortfarande.

image171
Denna gjorde jag efter en skiss på Scrapinspiration. Älskar denna söta groda och vill ha fler...

image172
Detta kort har jag gjort efter att ha inspirerats av Lillemors kort. Hon är så duktig och det är inte sista gången jag liftar henne. Mönstrat papper samt dekos har jag dessutom fått av henne. Det lilla biet har jag fått av Susanne.
image173
Detta kort var jag så nöjd med-Ända till s jag fick för mig att ge pojken fräknar...Distresserna hade inte torkat riktigt och det blev stora klumpar....Åh så arg jag blev. Inte göra så mer blev läxan....*grrr*

image174
Detta kort "slö-gjorde" jag en kväll när jag hade total block men ville pyssla med nåt. Tog en kopp the och på påsens framsida fanns en bild som insprerade mig till detta kort.


Foton från Åland

Lägger upp lite fina foton från Ålandsresan i väntan på att de hamnar på los ;-D

image167
Norton vid rodret på fartyget Pommern
image168
Nikki & Norton utanför Sjöfartsmuseét
image169
Min vackre pojke
image170
...och den söta Nikki-Kolla in gluggen :-D

Tack alla och äntligen hemma!

Vill först säga tack till alla nya och gamla besökare på min blogg och massor med kramar till er för alla snälla kommentarer. Det betyder så mycket. Jag har vart bortrest den här veckan och nu ser jag fram emot en lugn scraphelg hemma. Eftersom jag saknat datorn kommer jag surfa en del oxå och försöka hälsa på er alla i era kreativa bloggar.

Vi har varit på Åland. Hade väl hyffsat tur med vädret och i Mariehamn hade vi ett jättefint hotellrum med en superskön säng.
Tyvärr hade vi inte alls samma tur på Eckerö så vi längtade mest bara tillbaka till Mariehamn eller hem. Men barnen hann bada lite i havet och vi såg en hel del fina djur och det är ju väldigt vackert på Åland. Men en massa bilande blev det och en bullrig båt så nu är min tinnitus superhög och jag är rätt mör i skallen av alla ljud så jag är så glad att vara hemma och att jag ska få sova i min säng med min kudde  inatt. För hur härligt det än är att resa så är det ändå skönt att komma hem... :-D

Nu skall jag öppna en kall Lapin Kulta, kika på mail och sen ladda ur mina fina semsterbilder som skall scrappas...

Kram

RSS 2.0